Sarvenperän Saunamaraton järjestetään heinäkuussa 2023

Huippusuosion saavuttanut, legendaarinen Sarvenperän Saunamaraton on kesäinen tapahtuma Sarvenperän ja Saukkolan rantamaisemissa, jossa yhdistyvät suomalaiset perusarvot: luonto, sauna ja liikkuminen. Osallistujille pyrimme tarjoamaan vaihtelevaa ohjelmaa koko päiväksi, tutustumista erilaisiin ihmisiin sekä paikallishistoriaa ja kasvillisuuden esittelyä.

Saunamaraton ei ole kilpailu, vaan saunan ystävistä kootaan joukkueet, jotka yhden päivän aikana saunovat tänä vuonna 16 eri saunassa. Matkaa kävellen kertyy noin 13 kilometriä. Saunat ovat pääosin rantasaunoja. Maratonin erikoisimmat saunat ovat savusauna sekä siirtosaunat. Siirtosaunoista yksi voi olla älysauna

Saunojen välimatkat kuljetaan kyläteitä ja pääosin metsäpolkuja pitkin kävellen. Metsäpolut ovat paikoin haasteellisia, mikä edellyttää kohtuullista ruumiin kuntoa.  Joka saunassa heitetään ainakin yhdet kunnon löylyt. Kiireellä ei kuljeta. Aikaa varataan noin 10 tuntia.

Osanottajien alaikäraja on 13 v. Järjestäjät jakavat ryhmät ja laativat aikataulut. Saunoille varataan juotavaa ja ruokailut järjestetään sopivin välein. Ruokailut ja juomat sisältyvät ilmoittautumismaksuun. Päivän aikana tarjotaan aamupala, keittolounas, päiväkahvi ja päivän päätteeksi tukeva salaatti-painotteinen ateria.

Jokainen osallistuu saunamaratonille omalla vastuullaan. Ensiapuryhmä päivystää koko päivän. Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautumisen jälkeen osallistujille. Kaikki maratonin suorittaneet saavat kunniakirjan.

Vuoden 2023 saunamaraton järjestetään keskiviikkona 12.7. Ilmoittautumislinkki aukeaa myöhemmin ilmoitettuna ajankohtan toukokuulla saunamaraton@sarvenpera.fi

Muista: Saunamaraton ei ole kilpailu!

 

SARVENPERÄN XX SAUNAMARATON 2023

Tapahtuma järjestetään perinteisesti heinäkuussa, tänä vuonna ke 12.7.2023. Ilmoittautumislinkki aukeaa toukokuulla. Tarkemmat tiedot tapahtumasta huhtikuun kyläkokouksen jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarvenperän säntäys. kilpailijoita

SARVENPERÄN VI SÄNTÄYS  muutetaan polkujuoksutapahtumaksi, joka järjestetään la 10.6.23

Tapahtmaa suunnitellaan ja tiedotetaan tarkemmin huhtikuun kyläkokouksen jälkeen.

Sarvenperän Säntäyksessä mukana kyläläisiä ja juoksijoita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarvenperän Säntäys 

Tapahtuma muutetaan polkujuoksutapahtumaksi. Tarkentuu myöhemmin kevään kuluessa.

 

MATKAT JA SARJAT

ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSUT

Ilmoittautuminen alla olevasta linkistä.

Ilmoittautuminen

REITTI JA HUOLTO

 

PALKINNOT

Arvontapalkintoja kaikkien osallistujien kesken

PESEYTYMINEN JA MUU

Löytänällä voi ainakin uimassa poiketa

Osallistujat eivät ole vakuutettu tapahtumanjärjestäjän taholta. Jokainen juoksee omalla vastuulla.

TULOKSET

2022
2021
2020 Säntäystä ei järjestetty
2019
2018
2017