Sarvenperän Saunamaraton järjestetään keskiviikkona 13.7.2022.

Huippusuosion saavuttanut, legendaarinen Sarvenperän Saunamaraton on kesäinen tapahtuma Sarvenperän ja Saukkolan rantamaisemissa, jossa yhdistyvät suomalaiset perusarvot: luonto, sauna ja liikkuminen. Osallistujille pyrimme tarjoamaan vaihtelevaa ohjelmaa koko päiväksi, tutustumista erilaisiin ihmisiin sekä paikallishistoriaa ja kasvillisuuden esittelyä.

Saunamaraton ei ole kilpailu, vaan saunan ystävistä kootaan joukkueet, jotka yhden päivän aikana saunovat tänä vuonna 16 eri saunassa. Matkaa kävellen kertyy noin 13 kilometriä. Saunat ovat pääosin rantasaunoja. Maratonin erikoisimmat saunat ovat savusauna sekä siirtosaunat. Siirtosaunoista yksi on älysauna

Saunojen välimatkat kuljetaan kyläteitä ja pääosin metsäpolkuja pitkin kävellen. Metsäpolut ovat paikoin haasteellisia, mikä edellyttää kohtuullista ruumiin kuntoa.  Joka saunassa heitetään ainakin yhdet kunnon löylyt. Kiireellä ei kuljeta. Aikaa varataan noin 10 tuntia.

Osanottajien alaikäraja on 13 v. Järjestäjät jakavat ryhmät ja laativat aikataulut. Saunoille varataan juotavaa ja ruokailut järjestetään sopivin välein. Ruokailut ja juomat sisältyvät ilmoittautumismaksuun. Päivän aikana tarjotaan aamupala, keittolounas, päiväkahvi ja päivän päätteeksi tukeva salaatti-painotteinen ateria.

Jokainen osallistuu saunamaratonille omalla vastuullaan. Ensiapuryhmä päivystää koko päivän. Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautumisen jälkeen osallistujille. Kaikki maratonin suorittaneet saavat kunniakirjan.

Vuoden 2022 saunamaraton järjestetään ke 13.7.22. Ilmoittautumiset osoitteeseen saunamaraton@sarvenpera.fi

Muista: Saunamaraton ei ole kilpailu!

 

SARVENPERÄN XIX SAUNAMARATON 2022

Keskiviikkona 13.7.2022 uusitulla n.13km reitillä. Reitti ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ilmoittautumiset viikoilla 20-21 saunamaraton@sarvenpera.fi Suuren osallistujamäärän vuoksi arvotaan 80 osallistujaa, joille lähetetään henkilökohtaisesti ohjeistusta tapahtumasta. Osallistumismaksun, 80€/henkilö, suorittaneista kootaan 10kpl 8 hengen ryhmiä, jotka lähtevät vuorollaan saunalenkille. Ryhmien lähtövuorot on myös arvottu ja joka ryhmällä on oma opas. Päivän päätteeksi kunniakirjojen jako.

Löylyissä on mukana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarvenperän säntäys. kilpailijoita

SARVENPERÄN V SÄNTÄYS  Lauantaina 18.06.2022

Sarvenperän Säntäyksessä mukana kyläläisiä ja juoksijoita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sarvenperän Säntäys 18.06.2022

Sarvenperän kyläseura järjestää viidennen kerran 10 kilometrin juoksukilpailun lauantaina 18.6.2022. Lähtölaukaus pamahtaa klo 12. Kisan lähtö ja maali sijaitsevat Sarvenperän entisen koulun pihapiirissä (osoite Löytänäntie 10, 41930 Kuohu).
Säntäys näkyy myös juoksijakalenterissa https://juoksija.fi/juoksukalenteri/

MATKAT JA SARJAT

  • 10 km naiset ja miehet (Ei erillisiä ikäsarjoja).
  • 10 km hölkkäsarja (naiset ja miehet yhteinen).
  • Yhteislähtö.

ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSUT

Ilmoittautuminen alla olevasta linkistä. Osallistumismaksut 20€/henkilö (15€juoksijan jäsen)

Ilmoittautuminen

REITTI JA HUOLTO

10 kilometrin reitti on sora- ja hiekkateitä vaihtelevassa maastossa. Reitti on merkitty kilometrikyltein ja nuolin. Lähtö tapahtuu Löytänäntieltä, josta matka jatkuu reittiä Mäntyahontie-Leppäsuontie-Lepomäentie-Sarvenperäntie-Löytänäntie.

Huolto (vesi) on noin reitin puolivälissä ja maalissa.

PALKINNOT

Naisten ja miesten sarjassa rahapalkinnot:
1. 100€
2. 75€
3. 50€

Lisäksi arvontapalkintoja kaikkien osallistujien kesken (myös hölkkäsarja).

PESEYTYMINEN JA MUU

Maalialueella ei ole suihkumahdollisuutta, mutta peseytymään pääsee savusaunaan tai kyläseuran siirtosaunaan. Savusauna on varattu miehille 13-14 ja naisille 14-15; siirtosauna naisille 13-14 ja miehille 14-15.

Koulun piha-alueella on pieni kahvio. (käteismaksu)

Sukkajuoksusta kiinnostuneille villaisia Sarvenperän kyläsukkia tilattavissa tai myytävänä.

Lisätiedot: Johanna Niilivuo, johanna.niilivuo@elisanet.fi tai 040 4132 516

SÄÄVARAUS: Jos sataa niin sitten sataa.

Osallistujat eivät ole vakuutettu tapahtumanjärjestäjän taholta. Jokainen juoksee omalla vastuulla.

TULOKSET

2022
2021
2020 Säntäystä ei järjestetty
2019
2018
2017