Lintutorni

Lintutorni sijaitsee luontopolun varrella Saukkojärven länsirannalla. Lintutorni nousi pystyyn kyläläisten talkootyönä 14.04.1997. Torni on tarkoitettu kaikenlaisten lintu-, sää- ym. luontohavaintojen tekoon.

Sarvenperän lintutornilla on ollut jo tuhansia käyntikertoja. Tornikansion mukaan Saukkojärvellä ovat pesineet ainakin seuraavat lajit: kalalokki, kuovi, kurki, laulujoutsen, liro, naurulokki, pajusirkku, ruokokerttunen, sinisorsa, taivaanvuohi, tavi, telkkä sekä tukkasotka.

Lintutorni - Saukkojärvi

Lemmenkivi

Avioliitto on hyvä aloittaa kaiverruttamalla nimet jämerään lukkoon ja kiinnittämällä lukko Sarvenperällä sijaisevaan Lemmenkiveen. Sarvenperäset ry:n edustaja käy ennakkovarauksen perusteella asentamassa Lemmenkiveen valmiiksi renkaan, johon lempiväiset voivat itse kilauttaa lukkonsa kiinni. Näin lukosta tulee lujan liiton sinetti. Samalla itse Lemmenkivestä tulee lukko lukolta yhä enemmän nimensä veroinen: lemmestä ja sitoutumisesta kertova Lemmenkivi. Vankka lukko Sarvenperän Lemmenkivessä sinetöi lujan liiton.

Lemmenkiven seremoniat sopivat hienosti hääjuhlan yhteyteen, mutta lukon voi käydä kiinnittämässä kiveen muulloinkin – silloin kun hetki avioliitosta ja onnesta kertovan lukon kiinnittämiseen tuntuu oikealta.

Lisätiedot ja rengasvaraukset:
Sarvenperäset ry
Matti Riuttanen 014 638 811
Vesa Pihlajamäki 0400 546 673

Luontopolku

Sarvenperän luontopolku on noin 4 kilometrin pituinen, ja sitä laajennetaan edelleen. Luontopolku on opastettu. Kiertämisen voi aloittaa vaikkapa entiseltä korsun parkkipaikalta (Silokunnaantie 70, Kuohu) tai lintutornilta (Hattulantie 1/Hallamäentie 375, Kuohu). Luontopolun varrelle sijoittuvat lintutorni, retkeilykeskus ja laavu. Reitin varrelle on merkitty kylän historiaan liittyviä paikkoja.