Saunamaraton

Saunamaraton on kesäinen tapahtuma Sarvenperän ja Saukkolan rantamaisemissa, jossa yhdistyvät suomalaiset perusarvot: luonto, sauna ja liikkuminen. Osallistujille pyrimme tarjoamaan vaihtelevaa ohjelmaa koko päiväksi, tutustumista erilaisiin ihmisiin sekä paikallishistoriaa ja kasvillisuuden esittelyä.


Saunamaraton ei ole kilpailu, vaan saunan ystävistä kootaan joukkueet, jotka yhden päivän aikana saunovat noin 20 eri saunassa. Matkaa kävellen kertyy noin 10 kilometriä. Saunat ovat pääosin rantasaunoja. Maratonin erikoisimmat saunat ovat savusauna(t) sekä siirtosauna(t).

Saunojen välimatkat kuljetaan kyläteitä ja metsäpolkuja pitkin kävellen ja/tai uiden. Joka saunassa heitetään ainakin yhdet kunnon läylyt. Kiireellä ei kuljeta. Aikaa pitää varata noin 10 tuntia.

Osanottajien alaikäraja on 13 v. Järjestäjät jakavat ryhmät ja laativat aikataulut. Saunoille varataan juotavaa ja ruokailut järjestetään sopivin välein. Ruokailut ja juomat sisältyvät ilmoittautumismaksuun.

Jokainen osallistuu omalla vastuulla. Ensiapuryhmä päivystää koko päivän. Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautumisen jälkeen osallistujille. Kaikki maratonin suorittaneet saavat kunniakirjan.

Muista: Saunamaraton ei ole kilpailu!

SARVENPERÄN XVI SAUNAMARATON 4.7. 2018. Ilmoittautumiset ajalla 1-6.5.-18 s-postilla saunamaraton@sarvenpera.fi Mukaan mahtuu noin 80 saunojaa, jos tulee enemmän ilmoittautumisia, suoritetaan arvonta. Osallistumismaksu on 60€/henkilö. Seuraa sivua www.sarvenpera.fi/ajankohtaista.html.

Tänä vuonna löylyissä mukana