Saunamaraton

Saunamaraton on kesäinen tapahtuma Sarvenperän ja Saukkolan rantamaisemissa, jossa yhdistyvät suomalaiset perusarvot: luonto, sauna ja liikkuminen. Osallistujille pyrimme tarjoamaan vaihtelevaa ohjelmaa koko päiväksi, tutustumista erilaisiin ihmisiin sekä paikallishistoriaa ja kasvillisuuden esittelyä.


Saunamaraton ei ole kilpailu, vaan saunan ystävistä kootaan joukkueet, jotka yhden päivän aikana saunovat 20 eri saunassa. Matkaa kävellen kertyy noin 10 kilometriä. Saunat ovat pääosin rantasaunoja. Maratonin erikoisimmat saunat ovat korsusauna sekä siirtosauna.

Saunojen välimatkat kuljetaan kyläteitä ja metsäpolkuja pitkin kävellen, uiden tai soutaen. Joka saunassa heitetään ainakin yhdet kunnon läylyt. Kiireellä ei kuljeta. Aikaa pitää varata noin 10 tuntia.

Osanottajien alaikäraja on 13 v. Järjestäjät jakavat ryhmät ja laativat aikataulut. Saunoille varataan juotavaa ja ruokailut järjestetään sopivin välein. Ruokailut ja juomat sisältyvät ilmoittautumismaksuun.

Jokainen osallistuu omalla vastuulla. Ensiapuryhmä päivystää koko päivän. Tarkempi ohjelma lähetetään ilmoittautumisen jälkeen osallistujille. Kaikki maratonin suorittaneet saavat kunniakirjan.

Muista: Saunamaraton ei ole kilpailu!

Vuoden 2017 Sarvenperän XV SAUNAMARATON järjestetään ke 5.7. Ilmoittauminen ajalla 2-7.5. miel. s-postilla saunamaraton@sarvenpera.fi tai puh. 045 120 1361. Mukaan mahtuu noin 80 saunojaa, jos tulee enemmän ilmoittautumisia, suoritetaan arvonta. Osallistumismaksu on 55€/henkilö. Seuraa sivua www.sarvenpera.fi/ajankohtaista.html.

Tänä vuonna löylyissä mukana